Έγκριση Ετήσιας Έκθεσης Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Αττικής έτους 2019

Εικόνα admin

Την έγκριση της Ετήσιας Έκθεσης Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Αττικής, για τη χρονική περίοδο από 1-1-2019 έως 31-12-2019, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το  Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, στην 22η συνεδρίαση του,  την  18η Νοεμβρίου 2020.           
Η έκθεση, συντάχθηκε από το τμήμα του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής,  σε συνεργασία με τη Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης – «Social Network Αττική» του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.
Σκοπός της έκθεσης είναι να αποτελέσει ένα χρηστικό εγχειρίδιο ανατροφοδότησης της πληροφορίας ανάμεσα στους επιτελικούς φορείς που σχεδιάζουν τις κοινωνικές πολιτικές και σε εκείνους που υλοποιούν ή χρηματοδοτούν τις εν λόγω δράσεις.     
Συνοπτικά στην παρούσα έκθεση, παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής από την Περιφέρεια Αττικής στο έτος αναφοράς, βάσει της εξέλιξης της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠεΣΚΕ) και σε συνάρτηση με την εξέλιξη των στόχων στη χρηματοδότηση των δράσεων.  Αξιοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από αξιόπιστες πηγές προκειμένου να αποτυπωθούν βασικά κοινωνικοοικονομικά μεγέθη στην Περιφέρεια Αττικής και παρατέθηκαν βασικά στοιχεία ερευνών που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης «Social- Network». Επιπλέον, έγινε αναφορά στη δημιουργία συστήματος Γεωχωρικής απεικόνισης των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Αττικής. Τέλος, διατυπώθηκαν τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης και οι σχετικές προτάσεις και αναφέρθηκαν οι επόμενες άμεσες ενέργειες.

Δείτε στο συνημμένο αρχείο την απόφαση έγκρισης.

Σχετικά αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Απόφαση έγκρισης της Ετήσιας Έκθεσης2.13 MB