Επικαιροποίηση της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής 'Ενταξης (ΠεΣΚΕ)

Εικόνα admin

Η  Στρατηγική της  Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ)  στην Περιφέρεια Αττικής είναι το κύριο στρατηγικό κείμενο για τον τομέα της Κοινωνικής  Ένταξης και της Κοινωνικής Συνοχής και προτείνει μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση των αυξημένων κοινωνικών αναγκών.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν. 4445/2016 « Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής » στο πλαίσιο επικαιροποίησης της ΠΕΣΚΕ θα πραγματοποιηθεί προ-διαβούλευση για την κατάρτιση της επικαιροποιημένης της ΠΕΣΚΕ.

Η προδιαβούλευση σηματοδοτεί την βούληση της Περιφέρειας Αττικής να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία κοινωνικού σχεδιασμού και σκοπό έχει την ενεργό συμμετοχή στην συνδιαμόρφωση του τελικού κειμένου διαβούλευσης μέσω της συμπλήρωσης των ερωτημάτων που θέτει και αντιστοιχούν στους βασικούς άξονες της ΠΕΣΚΕ αλλά και της υποβολής προτάσεων σχετικά με θέματα που δεν έχουν αναφερθεί στο ερωτηματολόγιο. Τα παραπάνω εντάσσονται  στη διαδικασία ανάπτυξης ουσιαστικού και συστηματικού διαλόγου με τα αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων, των κοινωνικών εταίρων και των αντιπροσωπευτικών Οργανώσεων Κοινωνικών φορέων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών Κοινωνικών Ένταξης και καταπολέμησης της Φτώχειας.

Το ερωτηματολόγιο διαρθρώνεται σύμφωνα με τους πυλώνες της ΠΕΣΚΕ και αποσκοπεί κυρίως στην οριοθέτηση των ομάδων προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής,  στην ιεράρχηση αναγκών στη βάση τοπικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων και αναπτυξιακών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των εφαρμοζόμενων μέτρων στην κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευπαθών ομάδων, στην ανάδειξη καινοτομικών δράσεων στα πεδία υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και πολιτικών ένταξης και στην ανάδειξη των τομέων που η συνεργασία δημόσιου και εθελοντικού τομέα θα είναι επωφελής για τους εξυπηρετούμενους.

Τα δεδομένα που θα προκύψουν από τα ερωτηματολόγια θα ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του τελικού κειμένου που θα τεθεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση.

Παρακαλούμε για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.social-network.gr/webform/erotimatologio-ereynas. Οι Δομές Κοινωνικής Ένταξης (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, ΚΗΦΗ, ΚΔΗΦ) που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής, παρακαλούμε να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγια στο Πληροφοριακό Σύστημα www.socialattica.gr  (απαιτείται η σύνδεσή σας στο σύστημα με τα στοιχεία σας)

Επιπλέον θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εποικοδομητική και  ενεργό συμμετοχής σας που συμβάλλει στο από κοινού σχεδιασμό συνεκτικών και στοχευόμενων   πολιτικών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής ένταξης.

Σας επισημαίνουμε ότι η συμπλήρωση και αποστολή του ερωτηματολογίου να πραγματοποιηθεί εντός δεκαπέντε (15) ημερών.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Σχετικά αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon sarosi_2018_11_26_10_06_48_300.pdf91.28 KB