TO ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ICP-AGIR ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΕΕ)

Εικόνα admin

Πρόκειται για τη 1η φάση του νέου προγράμματος ICP-AGIR στην οποία εγκρίθηκαν προς συμμετοχή σε συνεργασίες με Ασιατικές πόλεις 6 μόνο φορείς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΠΤΑ Αττικής εργαζόμενο μεθοδικά και στοχευμένα στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διεθνών συνεργασιών του, πέτυχε μία  νέα έγκριση πρότασης του από την ΕΕ για συνεργασία με την μητροπολιτική περιοχή της πόλης Gwangju της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που εφαρμόζεται από την Υπηρεσία Εργαλείων Εξωτερικής Πολιτικής και τη Γενική Γραμματεία για την Περιφερειακή και Αστική Πολιτική της ΕΕ.

Αθήνα

Μετά από ανοικτή πρόσκληση της ΕΕ τον Οκτώβριο  του 2021 μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας των υποψηφιοτήτων, αναγνωρίστηκαν οι καλύτερες επί μέρους προτάσεις και δυνητικές διμερείς συνεργασίες μεταξύ φορέων, πάνω στον τομέα ανάπτυξης που περιλάμβανε η 1η πρόσκληση του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι από τις συμμετέχουσες περιοχές (μητροπολιτικές πόλεις Αθήνας και Gwangju) για περίοδο 14 μηνών θα λάβουν μέρος σε διμερείς συνεργασίες (π.χ. ασκήσεις επί επιτυχών δράσεων, αποστολές εργασίας, δικτυώσεις κ.α.) στοχεύοντας στην βελτίωση των γνώσεων & των στρατηγικών που εφαρμόζονται επί του τομέα πολιτικής που καθόριζε η σχετική πρόσκληση.

Gwangju

Η συνεργασία των δύο περιοχών αφορά ευρύτερα στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, όπως επίσης και στην Ενεργειακή Μετάβαση λόγω Κλιματικής Αλλαγής.

 Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις συμμετέχουσες μητροπολιτικές περιοχές & περιφέρειες, προωθώντας τη βιώσιμη και ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη, μέσω του προσδιορισμού καινοτόμων πολιτικών και προγραμμάτων, ως αποτέλεσμα της διμερούς συνεργασίας.

 

ΠΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ