ΕΤΗΣΙΑ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ & ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΕΕ (ΑΝΑ ΠΕ & ΔΗΜΟ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΤΟΥΣ 2020)

Εικόνα admin

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Αττικής και η «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης –Social Network Αττική», του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, εκπόνησαν την ετήσια χωρική αναφορά (έτους 2020), συγκέντρωσης ανέργων και ωφελούμενων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) ανά Περιφερειακή Ενότητα & Δήμο, της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ετήσια χωρική αναφορά παρουσιάζονται στοιχεία συγκέντρωσης ανέργων ανά Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) και ανά Δήμο, καθώς επίσης και η κατανομή  των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) (βάσει του άρθρου 29 του Νόμου 4659/2020) ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά Δήμο .

Οι βασικές πηγές των δεδομένων για τον μόνιμο πληθυσμό των Δήμων και των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2011 προέρχονται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η πηγή προέλευσης των δευτερογενών δεδομένων όσον αφορά την ανεργία είναι η στατιστική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και για το πλήθος ωφελούμενων που λαμβάνουν το ΕΕΕ είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Διεύθυνση Καταπολέμησης Φτώχειας, Τμήμα Παρακολούθησης). Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2020.

Δείτε την Ετήσια Χωρική Αναφορά στο συνημμένο αρχείο.